Opskrifter fra vores lækre buffet til starteventen



Til starteventen havde Arena Randers café lavet en lækker buffet med masser af sunde snacks.
Efterspørgslen på opskrifter fra buffeten har været stor, så her får I dem alle serveret.

Arena’ens Knækbrød

  • 2-2½ dl vand
  • 1 dl rapsolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3,5 dl Fuldkornshvedemel
  • 1 dl grove havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl  hørfrø
  • 1 dl  græskarkerner
  • 1 dl  sesamfrø
  • 2  tsk. fint salt

Kør alle ingredienserne sammen i en røremaskine.
Dejen smøres ud på en bageplade med bagepapir.
Skær knækbrødene ud i passende stykker, og bag dem i ovnen ved 200° i 12-15 min, til de er gyldne og sprøde.
Lad dem køle af, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
Pynt med dit yndlings drys, Nødder, kerner, kanel eller hj. urtesalt.

Arena’ens Humus

  • 100 tørrede kikærter
  • 1 tsk. Sambal Oelek – Chilipasta
  • 2-3 spsk. Citronsaft, gerne øko og riv skallen i.
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tak. Tahin – kan undlades
  • ½ tsk. Salt
  •  ½ dl olie
  •  1 dl vand efter behov.

Kikærterne skal lægges i blød i 12 timer.
Kikærterne skylles.
Koges i rent vand min. 45 min – gerne lidt længere hvis du ønsker en humusen skal være helt cremet. Kog gerne  et løg ,persille stilke eller citron med. Det giver en dejlig smag.
Du kan også bruge kogte kikærter, vi syntes dog at de tørrede giver et bedre resultat.
Vi bruger vand for at sparre på olien, her kan man gøre som man har lyst.
Krydderierne kan selvfølgelig også justeres efter smag.
TIPS. Tilsæt tørret eller frisk persille.
Serveres som dip til grøntsags stave og ristet rugbrød. sandwich spread, jævning af gryderetter – anvendelsen er stor.

Arena’ens Grønkål Chips med chiliolie

  • 200 g grønkål
  • 2 spsk Chiliolie.
  • evt. Lidt  flagesalt 

Chiliolie: ½ l. Rapsolieolie og 3 Chilli skåret i fine skiver, ristes let på en tør pande og tilsættes olien. opbevares i fugttæt beholder. Olien bliver stærkere jo længere den står.
Fjern de groveste stilke fra skålen. Skyl kålen fri for sand, og tør den i et rent viskestykke.
Vend den med olie og salt, og bred den ud på en bageplade med bagepapir. Bag den ved 100 grader (varmluft) i ca. 50-60 min, eller til den er helt sprød. Pas på det går hurtigt.
Opbevar chipsene tørt og i en kagedåse eller lignende, de er meget skrøbelige.
Herligt som en snack eller drys over salaten eller pynt af den varme ret.

Arena’ens Avokado creme.

  • 2 Avokado
  • Stokken af dit blomkål eller broccoli (se beskrivelsen)
  • spsk. Græsk yoghurt 2 %
  • Saft af ½  Citron – gerne øko og riv skrallen i.
  • 2 spsk. Hjemmelavet eller købt pesto.
  • Evt. salt og peber – afhængigt af hvilken pesto du bruger.

Hvis du bruger stokkene og din krop fra dine broccoli og blomkål, får  du glæde af fibrene og du mindsker dit madspild.
Skær det træede af og skær den i mindre stykker. Kog stykkerne til de er møre. 
Afkøles og blendes med i cremen.
Blend avokado med citronen, så den ikke bliver mørk. Tilsæt  stokkene lidt af gange, kom så meget i du overhovedet kan, pas dog på at den ikke smager for meget igennem af kål.
Alle ingredienserne tilsættes, blendes og smag til. 
Serveres som dip til de ristet rugbrød / knækbrød og grøntsags stænger. 




Arena’ens Rugbrøds stiks

  •  Rugbrød
  • Kanel (eller andet)

Her får du en sund snack til din søde tand.
Gem ende skiverne af dit rugbrød og brug dem til en dejlig og spændende snack.
Skær dine rugbrøds rester ud i stykker på f.eks. 4 x 1 cm. eller i en anden passende snack størrelse.
Krydder med Kanel eller andre smage du godt kan lide.
Bages ved 150 grader i 15 til 20 min. lidt afhængig af hvor frisk brødet er.
En hurtig måde at få anvende den sidste skive rugbrød på og samtidig mindske madspildet
Kan også knuses og bruges til drys på din skyr.